Mollen op een diervriendelijke manier voorkomen

Zoals je misschien wel gehoord hebt van vrienden of familie die ervaringen hebben met mollen in de tuin, is het geen pretje om deze kleine beestjes in je tuin te hebben. Ze zien er misschien klein en schattig uit, maar deze kleine beestjes zijn in staat jouw hele tuin op zijn kop te zetten. In dit artikel vertellen we jou meer over het bestrijden van mollen en waarom het belangrijk is om mollen te voorkomen.

Wat kunnen mollen aanrichten?
Mollen kunnen in een kort tijdsbestek enorm veel schade aanrichten. Het probleem (voor jouw tuin) van deze diertjes is dat ze tunnels maken en op deze manier van A naar B komen. Ze bevinden zich liever onder de grond dan boven de grond, maar af en toe komen ze boven de grond een kijkje nemen. Vandaar dat je mollen in jouw tuin kunt herkennen aan de hoopjes met zand die boven het gazon uitsteken.

Wanneer je mollen hun ding laat doen, kunnen ze veel schade aanrichten. De tunnels kunnen voor grondverzakkingen zorgen. In het meest extreme geval zal je jouw hele tuin opnieuw moeten laten aanleggen, wat een duur grapje is. Daarom is het beter om mollen te voorkomen, zodat je zeker weet dat deze kleine diertjes buiten jouw tuin blijven.

 Wat kun je tegen mollen doen?

Er zijn meerdere dingen die je tegen mollen kunt doen. Het voordeel van deze kleine diertjes is dat ze gevoelige oren hebben en een gevoelige neus. Met ultrasone geluiden of planten die onaangename geuren verspreiden kun je mollen eenvoudig buiten het hek houden. Wat betreft de planten: je zult meerdere planten in de tuin moeten verspreiden, anders heeft het geen zin.

Wanneer je al te laat bent, zal je mollen moeten verjagen. In dit geval kun je kiezen voor een mollenklem waarbij de mol gedood wordt en een mollenval waarbij je de mollen gevangen neemt en ergens anders weer vrijlaat. De laatste methode is uiteraard de meest diervriendelijke methode. Breng een bezoek aan diervriendelijke mollenverjagers voor meer informatie.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>