Een landhuis, wat te doen met alle ruimte?

Een groot landhuis betekent veel ruimte. Tegenwoordig staat het urbane leven steeds vaker centraal. Door gebrek aan ruimte, wordt een praktische inrichting gevraagd. Hier heb je bij een ruim landhuis geen last van. Vaak beschikken deze woningen over grote kamers, waaronder de woonkamer. Toch is het inrichten van zo’n grote ruimte zo makkelijk nog niet. Zo is het moeilijk om warmte en knusheid te creëren in zo’n grote ruimte. Hoe je dat toch kan verwezenlijken? Hieronder een paar tips.

Maak een statement
Aan een klein meubel heb je in een grote ruimte niet zoveel. Hoe mooi de bank ook is, het vervalt volledig in het niets. Bovendien zul je bij gebruik van kleine meubels veel meer moeten aanschaffen om het toch een beetje op te vullen. Dit oogt druk en is niet erg gezellig. Probeer daarom echt een statement te maken met je meubilair. Koop niet veel, maar groot. Je hebt de ruimte, maak hier gebruik van! Door te kiezen voor een grote royale bank wordt de ruimte gevuld, oogt het rustig en heb je genoeg zitruimte voor iedereen. Accessoires zoals planten, schilderijen of zelfs een klok zijn ook van uiterst belang. Ook hier dien je groot mee uit te pakken. Gezien de grootte van het interieur is het wellicht een idee om deze te laten bezorgen. Wil je het heft meer in eigen hand hebben? Dan is een grote aanhangwagen huren ook een optie. Je bepaalt dan zelf wanneer de spullen in jouw woning staan.

Creëer een ziteiland
Wanneer de bank eenmaal in je woning geplaatst is, kan het vooralsnog voelen als een holle ruimte. Geen sfeer in de zithoek. Een vloerkleed kan hier heel gemakkelijk verandering in brengen. Door een vloerkleed in het midden van de zithoek neer te leggen, creëer je als het ware een ziteiland. Dit wordt extra versterkt door de voorpoten van de bank op het vloerkleed neer te zetten. Het lijkt dan alsof het kleed onder de bank nog doorloopt. Dit geeft je zithoek meteen een veel knussere sfeer.

Goede overlopen
In zowel een kleine als grote ruimte is het belangrijk om het gehele interieur goed in elkaar over te laten lopen. Is dit niet het geval, dan kan het al snel druk en sfeerloos ogen. Je wilt een echte eenheid creëren zonder dat alles hetzelfde is. Dit kun je onder meer doen door de materialen goed in elkaar over te laten lopen. Wissel hoogglans af met matte planken en combineer hoog en laag. De ruimte wordt zo lekker speels en gezellig.

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen in slechts een paar dagen, is het verstandig om alles in een keer in te slaan. Dit kun je dus doen door het te laten bezorgen. Een aanhanger huren is daarnaast ook een optie om zelf volledige controle te hebben. Heb jij er al zin in? Inrichten maar!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>