Een huis kopen, waar let je op?

new-home-2419869_1920

Je werkt al een tijdje, hebt voldoende geld bij elkaar gespaard, maar hebt nog geen eigen woning. Je bent aan het rondspeuren op internet, hebt al een makelaar in de armen gesloten. Opeens kom je je droomhuis tegen en je bent verliefd! Het huis wil je graag kopen. Maar waar moet je opletten voordat je zo’n grote aankoop doet? Waar moet je rekening mee houden? Wij zetten het kort en bondig voor jou op een rijtje.

Stel de juiste vragen
Als je een huis gaat kopen, wil je wel weten in welke toestand het huis zich bevindt. Hoe staat het met de elektriciteit? Moet er iets vervangen worden? Wat waren de vorige bewoners kwijt aan kosten? Hoe staat het met isolatie? Zijn er dubbele ramen? Hoe is het onderhoud van het huis? Moet er nog wat vervangen/vernieuwd worden? Opnieuw geschilderd? Vraag bij alles wat je tegenkomt je af hoe het onderhoud is. Dit heeft betrekking op de muren, de buizen, de kabels, de badkamer, de keuken, op daadwerkelijk alles. Vraag dat je continu af. Alleen zo kom je erachter hoeveel je nog zelf zou moeten doen. Tijdens de aankoop van een huis kan een makelaar je veel hulp verschaffen.

Een bouwkundig rapport laten opstellen
Als je niet zo goed weet waar je op moet letten bij het kopen van een huis, is het raadzaam een technisch rapport te laten opstellen. Sowieso is dit handig om te doen, want de kans is aanwezig dat je altijd wel iets over het hoofd ziet. Laat deze technische keuring ook zelf uitvoeren, zodat je weet wie de keuring uitvoert en dat je zelf de controle er op houdt. In dit rapport komen de bevindingen van het huis. Dus in welke staat is het, wat zijn de gebreken, wat moet er vervangen worden en wat is de prijs hiervan.

Hypotheek afsluiten
Een huis kopen is nog niet zo gemakkelijk. Je moet niet vergeten een hypotheek aan te vragen. Zo blijven je maandlasten beperkt en afgestemd op wat jij per maand kwijt kunt. Dit is goed af te spreken met een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan je ook meer informatie geven over het kopen van een huis en de bijkomende kosten. Ook zal deze een schema laten zien over de kosten en op welke termijn je dit moet betalen.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>