Camerabeveiliging op kantoor

surveillance-camera-3137102_1920

Redenen om camerabeveiliging te installeren

Jouw eigen bedrijf is iets wat kostbaar is. Het is dan ook de nachtmerrie van iedere ondernemer dat er wat gebeurt op de zaak tijdens jouw afwezigheid. Criminelen worden steeds inventiever en zullen op allerlei manieren proberen om jouw kantoor binnen te dringen. Bullseye Security heeft een aantal manieren van beveiliging voor je op een rij gezet.
• Voordeurbewaking. Een camerabeveiliging op kantoor zit meestal bij de voordeur. Je hebt op die manier gelijk in de gaten of er iemand aan de deur staat. Via de voordeurbewaking kan je doorgaans communiceren met degene aan de deur. Zo voorkom je dat er voor niets iemand aan de deur komt vanuit jouw bedrijf, en mensen met verkeerde bedoelingen zullen al heel snel doorlopen. Wanneer je werkt met een systeem met een doorgifte naar jouw mobiele telefoon kan je communiceren met degene die aan de deur is waardoor het werkt als een soort intercom.
• Een preventieve werking. Als je weet dat je wordt bekeken laat je bepaalde zaken wel uit je hoofd. Zo zullen criminelen die een bewakingscamera zien hangen bij een kantoor wel uitkijken voordat ze proberen om in te breken. Daarnaast gaat er ook een preventieve werking uit van een camera die in het kantoorpand zelf hangt. Het is voor het personeel een veilig idee dat er over hun schouder wordt meegekeken. Een camera in het kantoor houdt in de gaten of personeelsleden elkaar respectvol benaderen wat zorgt voor een goede werksfeer.
• Opsporing van criminaliteit. Criminaliteit kan zich als een ware plaag voltrekken in bepaalde steden. Het is dan ook goed om opnames te maken van wat er gebeurt rondom en in jouw bedrijfspand of kantoor. Op die manier kan jij behulpzaam zijn bij de politie als er criminele activiteiten zijn waargenomen rondom jouw kantoor.

Privacywetgeving

Een werkgever mag niet zomaar beveiligingscamera’s gaan ophangen binnen het bedrijf; er is immers altijd het recht op de privacy van werknemers. Wanneer er verdenkingen bestaan van misstanden in de richting van een aantal werknemers moeten deze eerst op een normale manier worden besproken. Blijkt daarna dat er geen veranderingen zijn, dan is het toegestaan om een tijdelijke camera te plaatsen. Er is een harde eis; de werkgever moet het personeel wel op de hoogte hebben gesteld van het feit dat de camera er hangt. Een Ondernemingsraad gaat doorgaans over het gebruik van een personeelscamera. Er wordt dan een zogeheten privacy protocol opgesteld waar men zich aan moet houden binnen het bedrijf. Te denken valt dan aan de volgende zaken;
• Het doel van de camerabeelden. De camerabeelden mogen worden gebruikt voor het vastleggen van de omgang tussen collega’s. Ongewenste intimiteiten en bijvoorbeeld diefstal in de kantine of bij de lockerruimte zijn zaken waar op gecontroleerd mag worden. De resultaten mogen niet worden gebruikt wanneer een werknemer beoordeeld wordt.
• Wie mag de beelden van de camera terugzien. Dit heeft natuurlijk te maken met het eerste punt; er zullen een paar personeelsfunctionarissen zijn die de beelden mogen terugzien. Komen er klachten vanuit het personeel over bepaalde omgangszaken of over diefstal, dan worden de beelden geraadpleegd.
• Hoe lang blijven de beelden bewaard. Beelden die langer dan een aantal maanden bewaard blijven kunnen worden misbruikt bij een beoordeling van een personeelslid. Daarom moeten er afspraken worden gemaakt over deze termijn.
• Heeft de medewerker recht op inzage. Wordt een medewerker ergens van beschuldigd, dan is daar het recht op inzage van de beelden. Op die manier kan er niet worden gemanipuleerd binnen een bedrijf. Ook mogen er niet zomaar beschuldigingen worden geuit die niet te bewijzen zijn.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>