Bewakingscamera set voor bedrijf of thuis

bewakingscamera-3mp-full-hd-domecamera-met-infraro

Een bewakingscamera set is een compleet systeem, dat bestaat uit minimaal één camera en een recorder, zodat je de beelden ook op kunt nemen. Uiteraard kun je een systeem nog uitbreiden met meerdere camera’s. Je kunt kiezen uit vele soorten bekabelde of draadloze bewakingscamera sets. Daarnaast heb je ook de keuze uit opname op een harde schijf of bijvoorbeeld een SD kaart. Je kunt bewakingscamera sets inzetten om je huis of bedrijfspand te bewaken, maar ook voor de beveiliging van bijvoorbeeld je auto.

Goed bewakingssysteem een must in de detailhandel

Steeds meer bedrijven maken gebruik van bewakingsapparatuur. Vooral in de detailhandel zijn bewakingscamera’s inmiddels eigenlijk onmisbaar geworden. Niet alleen voor de veiligheid van het personeel, maar ook voor die van de klanten. Helaas komt het nog veel te vaak voor dat een winkel wordt overvallen en de daders niet gepakt kunnen worden, omdat er geen goed beeldmateriaal beschikbaar is. En heb je wel een goed systeem, dan blijkt het soms nog best lastig te zijn om in geval van nood de beelden terug te kijken en eventueel op te slaan.

Laat je systeem installeren door een professional

Het is daarom aan te bevelen om een goed camerasysteem te laten installeren door een professional. Dan weet je niet alleen zeker dat alles perfect in orde is, maar kun je in geval van problemen tevens een beroep doen op de garantie en service van de installateur. Dat geldt natuurlijk ook wanneer je als particulier een bewakingscamera set wilt aanschaffen.

Ook geschikt voor de bewaking van je auto

Want ook privé worden bewakingscamera’s steeds vaker gebruikt, hoofdzakelijk voor het beveiligen van huizen en auto’s. Steeds vaker worden autobezitters het slachtoffer van vandalisme. Wil je camerabeelden kunnen gebruiken om vandalisme aan je auto te bewijzen, dan kun je beter geen camera set ín je auto installeren. De beelden zijn meestal onbruikbaar, omdat het vandalisme doorgaans in het donker plaatsvindt en maar een paar seconden duurt. De dader is dus maar heel zelden goed in beeld. Het is slimmer om een bewakingscamera met infrarood lampjes aan je woning te bevestigen en op je auto te richten.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>