5x Tips voor een kleine slaapkamer

Er is niets fijner dan een eigen plekje. Hoe meer kamers voor jezelf hoe beter. Maar hoe doe je dat op het moment dat bepaalde ruimtes toch kleiner zijn dan je eigenlijk had verwacht? Neem bijvoorbeeld je slaapkamer een plek waar rust een belangrijke rol speelt, maar waar je snel genoeg rommel kan creëren. Hoe behoud je deze rust en ga je optimaal om met de ruimte? Geen probleem! Hier hebben wij de vijf tips voor je op een rijtje gezet hoe jij jouw slaapkamer optimaal kan inrichten.

1. Gebruik maken van de hoogte
Een van de belangrijkste tips om optimaal gebruik te maken van de ruimte is door de hoogte te benutten. Een hoogslaper kan hier de ideale oplossing voor zijn. Genoeg ruimte onder je bed om te benutten voor bijvoorbeeld het creëren van een zitplekje of een werkplek. Daarnaast kan deze ruimte ook benut worden als praktische opruim ruimte.

2. Ruimte om de deur
Je denkt er niet misschien gelijk aan, maar ook de ruimte om je deur heen biedt mooie kansen om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Creer bijvoorbeeld een soort kast om de deur heen om bepaalde spullen op te bergen als boeken. Of plaats manden voor een rustige uitstraling en berg hier vervolgens bedlinnen in op. Houd je wel rekening met het bouwen van de kast dat je geen breekbare spullen in de buurt hebt. Mocht er iets vallen of losraken dan kan dit je meubels beschadigen. Met een inboedelverzekering ben je hiervoor verzekerd. Per ongeluk een plank door de ruit heen? Ook hier ben je voor verzekerd met je opstalverzekering.

3. Opbergruimte onder het bed
Heb je wel een laag bed? Dan kun je ook de opbergruimte hieronder benutten. Ikea heeft bijvoorbeeld ook bedden die een extra lade bevatten en die je kunt gebruiken om bepaalde spullen in op te bergen. Wat dacht je van je schoenen bijvoorbeeld. Of misschien je handdoeken.

4. Licht
Naast het gebruik van de juiste meubels en de inrichting hiervan, speelt ook het licht een belangrijke rol. Het creëert niet alltijd sfeer, maar ook diepte binnen je kamer. Ook de verlichting verwerkt in meubels zoals bij een kast bijvoorbeeld kunnen de juiste dimensies creëren.

5. Minimalisme
Last but not least: less is more. Probeer niet te veel meubels in een kleine ruimte te plaatsen. Dit zorgt juist voor een rommelige indeling. Maak gebruik van manden en van meubels met een dubbele functionaliteit. Op die manier kun je bijvoorbeeld ook je extra kussens of dekentjes in een mand kwijt die ook fungeert als nachtkastje.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>